Σάββατο 28 Μαρτίου 2020, 19.00-22.00

(scroll down for English)

Tο Εκστατικό Σώμα! Mε τους Atithi & Kalpita

Εισαγωγικό – Ενημερωτικό Σεμινάριο

1. Σάββατο 28 Μαρτίου 2020, 19.00-22.00
η τοποθεσία θα ανακοινωθεί σε λίγες ημέρες

Ξεκινάμε με διάφορα εισαγωγικά σεμινάρια γνωριμίας του συστήματος Τάο και Τάντρα τα οποία θα περιέχουν διαφορετικές ασκήσεις και θεματολογία. Μετά τα εισαγωγικά θα ακολουθήσει κύκλος μαθημάτων ταξινομημένος σε επίπεδα:
Αφυπνίζοντας το Εκστατικό Σώμα, Επίπεδο 1
1ος χρόνος: Μάρτιος 2020 – Μάρτιος 2021
(Δείτε στο τέλος τις πληροφορίες του ετήσιου κύκλου)

**************************************************************
Ημερομηνίες, Κόστος, Εγγραφή
«Το Εκστατικό Σώμα», 1ο Εισαγωγικό – Ενημερωτικό Σεμινάριο

Σάββατο 28 Μαρτίου 2020, 19.00-22.00

-Ελάτε 20 λεπτά πριν την έναρξη, το σεμινάριο θα ξεκινήσει με ακρίβεια και δεν θα γίνει δεκτή η είσοδος έπειτα.
-Απαραίτητη κράτηση θέσης στο info@mariatelidou.gr ή 6949762983
-Περιορισμένες θέσεις για 40 άτομα, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
-Συμμετοχή: 25 ευρώ το άτομο, 40 το ζευγάρι.
20 ευρώ το άτομο, 35 ευρώ το ζευγάρι, με προπληρωμή μέχρι
23/3/20

****Ιδανικά χρειαζόμαστε ίσο αριθμό γυναικών και ανδρών. Για αυτό σας προτείνουμε όλοι να φέρετε κάποιον δικό σας άνθρωπο είτε σύντροφο, είτε κάποιον φίλο ή γνωστό με τον οποίο έχετε μια οικειότητα. Μπορεί να είναι και του ίδιου φύλου. Πράγματι προσπαθήστε να βρείτε κάποιον και μην το αφήνετε στην τύχη. Μπορείτε βέβαια να έρθετε και μόνοι σας και θα δουλέψετε με κάποιον συμμαθητή/τρια. Σε κάθε περίπτωση δηλώστε το κατά την εγγραφή σας, εάν έρχεσται ατομικά ή με κάποιον.

**** Τα εισαγωγικά είναι σεμινάρια γνωριμίας. Ελάτε στα εισαγωγικά ακόμα και εάν δεν συμμετέχετε εξ΄ ολοκλήρου ή τμηματικά στον ετήσιο κύκλο μαθημάτων.

****Σε αυτό το σεμινάριο φορέστε άνετα ρούχα που σας εκφράζουν, φέρτε ένα μπουκάλι νερό και σημειωματάριο.

****Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στην Αγγλική γλώσσα με Ελληνική μετάφραση

**** Τα σεμινάρια είτε είναι τα εισαγωγικά είτε οι κύκλοι σπουδών ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ανεξαρτήτως εμπειρίας, φύλου, ηλικίας, κουλτούρας, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού, επαγγέλματος ή κοινωνική θέσης. Μπορείτε να έρθετε όλοι είτε έχετε ή δεν έχετε σύντροφο, βρισκόμενοι σε οποιαδήποτε σχέση γάμου, συντροφική σχέση, φιλική σχέση ή ακόμη και εάν είστε μόνοι ή θέλετε να παραμείνετε μόνοι.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Για οργανωτικά θέματα και πληροφορίες επικοινωνήστε με την οργανωτή του σεμιναρίου Μαρία Τελίδου:
Δευτέρα έως και Παρασκευή
10.30 – 14.00
Κινητό: 6949762983
e-mail: info@mariatelidou.gr
website: www.mariatelidou.gr
FB: Maria Telidou Theta
FB: Tao & Tantra
ή https://www.facebook.com/TaoandTantra/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τι είναι η Τάντρα και το Ταό.

Οι τεχνικές και πρακτικές που ακολουθούμε προέρχονται από τα παραδοσιακά φιλοσοφικά συστήματα της Τάντρα και του Ταό.

Είναι δύο μονοπάτια, δύο τρόποι ζωής, αυτογνωσίας, διαλογισμού και μετασχηματισμού. Έχουν τη δύναμη να φτάσουν βαθιά στο παρελθόν για να θεραπεύσουν συναισθηματικές πληγές και παρελθόντα τραύματα σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, ενώ παράλληλα ξεκλειδώνουν το ανθρώπινο δυναμικό μας για έκσταση, αλήθεια, ένωση και αυτοπραγμάτωση. Λαθεμένα η Τάντρα έχει συνδεθεί μόνο με ερωτικές τεχνικές ή το Κάμασούτρα. Η Τάντρα είναι αρχαίο φιλοσοφικό σύστημα που αναπτύχθηκε στην Ινδία και ενσωματώθηκε και από το Βουδισμό. Και οι δύο αυτές σχολές χρησιμοποιούνται για να ισορροπήσει ο άνθρωπος σε όλους τους τομείς της καθημερινής του ζωής και είναι ευρέως διαδεδομένα σε όλο τον κόσμο σαν μονοπάτια αυτογνωσίας και διαλογισμού.
Kατ΄ επέκταση μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στον πιο ιερό τομέα της ανθρώπινης φύσης που είναι η συντροφική ένωση. Η βαθύτερη λαχτάρα του Ιερού Έρωτα είναι να ανοίξει την πόρτα σε ένα απρόσκοπτο ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να γίνει αυτή η ζωή έργο τέχνης.

Σε αυτό το εισαγωγικό σεμινάριο:
– Θα μάθετε γιατί η ερωτική έκφραση είναι ιερή.
– Θα βιώσετε την αίσθηση του ανοίγματος και της ελεύθερη έκφρασης του ψυχικού και συναισθηματικού δυναμικού σας.
– Θα αναγνωρίσετε τη λαχτάρα σας για αυθεντικότητα, παιχνίδι, χαλάρωση, κατανόηση και επικοινωνία με τον ευατό σας και τον σύντροφό σας.
– Θα μάθετε πώς να απορρίπτετε ξεπερασμένες πεποιθήσεις σχετικά με τον έρωτα από το γενεαλογικό σας δέντρο, την κοινωνία, την πολιτισμική παράδοση ή την θρησκεία.
– Θα βελτιώσετε την ικανότητά σας να εντοπίσετε και να προσελκύσετε έναν κατάλληλο σύντροφο ή να διατηρείσετε μια υπάρχουσα σχέση.
– Θα μάθετε μη λεκτικές τεχνικές επικοινωνίας και σύνδεσης με τον εαυτό σας και με έναν σύντροφο.
– Θα μάθετε πώς να είστε ο εαυτός σας και παράλληλα να διατηρείτε την σύνδεση με τον σύντροφό σας.
– Θα αρχίσετε να ζείτε ως αγάπη παρά για την αγάπη.
– Θα μάθετε πώς να διατηρείτε την ερωτική σας έκφραση μέσα στην οικογένεια και πώς να εκπαιδεύσετε τα παιδιά σας στην αληθινή τους ερωτική τους έκφραση.

Αυτό το σεμινάριο είναι ενημερωτικό και εισαγωγικό και έτσι οι ασκήσεις θα περιλαμβάνουν τρόπους ψυχικής και συναισθηματικής σύνδεσης με τον εαυτό σας και το ζευγάρι σας. Περιλαμβάνουν ομαδικές και ατομικές ασκήσεις εξοικείωσης, ανοίγματος και αλληλεπίδρασης. Κανένας δεν θα υποχρεωθεί ποτέ να υπερβεί τα όρια που θεωρεί ότι είναι ασφαλή γι αυτόν.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ο στόχος και το όραμα μας:

Θέλουμε να δημιουργήσουμε στην Ελλάδα μια οργανωμένη σχολή που θα εργάζεται με συστηματικό και σοβαρό τρόπο ώστε να δημιουργηθεί και το αντίστοιχο αποτέλεσμα. Όραμα μας είναι να ξεκινήσουμε μια νέα γενεά που θα περιλαμβάνει όλες τις ηλικίες και τα πεδία της ανθρώπινης ζωής στα οποία επιδρούν οι έννοιες του έρωτα, των σχέσεων και της οικογένειας. Θέλουμε να εισάγουμε έναν γεμάτο φρεσκάδα, νέο τρόπο να βιώσει ο άνθρωπος τη δική του δημιουργικότητα, ζωτικότητα και ερωτική έκφραση!

Γεννιόμαστε μέσω της ερωτικής πράξης και, είτε το απολαμβάνουμε είτε το καταπιέζουμε, η ερωτική έκφραση, ρομαντικότητα και συντροφικότητα είναι μια μόνιμη παρουσία στη ζωή μας. Αλλά σε όλες τις εποχές η ερωτική έκφραση, είτε έχει τονιστεί υπερβολικά, είτε έχει εντελώς καταπιεστεί από διάφορες θρησκευτικές, κοινωνικές ή πολιτισμικές αρνητικές πεποιθήσεις.

Πιστεύουμε ότι η σειρά αυτών των σεμιναρίων έτσι όπως είναι δομημένα και μακροχρόνια θα δώσουν την ευκαιρία να απαλλαγεί από την διαστρέβλωση, την άγνοια, την προκατάληψη, τα ταμπού και την κακοποίηση η πιο αγνή ενέργεια της ανθρώπινης ύπαρξης που είναι η αγάπη και η ένωση, δηλαδή ο Έρωτας. Πιστεύουμε ότι αυτό θα συμβάλει στην παγκόσμια ειρήνη, αλληλοσεβασμό των δυο φύλων και των ανθρώπινων βασικών αναγκών για αγάπη και αλληλοκατανόηση.

**************************************************************

-Τα σεμινάρια είναι ανοιχτά και απευθύνονται:

-Σε όλους όσους θέλουν να εκλεπτύνουν, να εξερευνήσουν και να εμβαθύνουν στην φυσική δύναμη για αγάπη, συμπόνια, ένωση και δημιουργία που έχει ο άνθρωπος και εκφράζεται μέσα από την ερωτική και συντροφική συσχέτιση.

-Είναι ανοιχτά σε όσους θέλουν να συνεχίσουν να βιώνουν τον έρωτα χωρίς προκαταλήψεις και να αυξήσουν και να διατηρούν την ζωτική τους ενέργεια.

-Είναι ανοιχτά σε νεαρούς/ρες ενήλικες που θέλουν να βάλουν μια ουσιαστική και αληθινή βάση στην ερωτική και συντροφική τους ζωή.

-Είναι ανοιχτά σε ζευγάρια που θέλουν να βιώσουν μια ουσιαστική και βαθιά εμπειρία, μια καινούργια διάσταση στην σχέση τους. Σε ζευγάρια που ίσως δυσκολεύονται να βρουν αρμονική ερωτική επικοινωνία.

-Είναι ανοιχτά σε ανθρώπους που έχουν απογοητευτεί ψυχικά ή σωματικά, που έχουν τραυματιστεί ή μπλοκαριστεί μέσα σε οικογενειακές ή συντροφικές σχέσεις.

-Είναι ανοιχτά σε ιατρούς, ψυχοθεραπευτές, ολιστικούς εναλλακτικούς θεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, παιδαγωγούς, κλπ, που θέλουν να κατανοήσουν βαθύτερα την σύνδεση της ερωτικής ενέργειας με την υγεία και την ανθρώπινη συμπεριφορά.

-Είναι ανοιχτά σε όλους που έχουν οικογένειες και έχουν παρασυρθεί από τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας χάνοντας την μεταξύ τους ερωτική σύνδεση.

-Είναι ανοιχτά σε ανθρώπους που έχουν παιδιά και εφήβους και θέλουν να τους διαπαιδαγωγήσουν στην απλότητα και φυσικότητα του έρωτα και της συντροφικής ζωής.

-Είναι ανοικτά σε όσους νιώθουν σύγχυση, είναι διστακτικοί σε ερωτικά θέματα και αντιμετωπίζουν δυσκολίες να εκφραστούν ή να λειτουργήσουν ερωτικά.

-Είναι ανοιχτά σε όσους είναι μόνοι και θέλουν να προετοιμαστούν για μια ολοκληρωμένη σωματικά, συναισθηματικά και πνευματικά συντροφική σχέση.

-Είναι ανοιχτά σε όσους είναι μόνοι από επιλογή αλλά θέλουν να διατηρούν την καλύτερη δυνατή σχέση με τον εαυτό τους και να μάθουν πως και πότε να αλληλεπιδρούν με ουσιαστικό τρόπο με τους άλλους.

***************************************************************************************

Η ομάδα

Συναντηθήκαμε φέτος, το 2020, με κοινό όραμα την ανθρώπινη συναισθηματική εξέλιξη και με όχημα την ίδια ενέργεια από την οποία γεννιόμαστε. Θέλουμε να εργαστούμε συστηματικά και να προσφέρουμε αυτήν την υπηρεσία στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.
Η Κάλπιτα και ο Ατίτη ταξιδεύουν και διδάσκουν σε διάφορες χώρες αλλά ζουν και αγαπούν την Ελλάδα. Επιθυμία τους είναι να μοιραστούν και στην Αθήνα, την ενέργεια τους και τις γνώσεις που στην πράξη είδαν ότι δουλεύουν στην δική τους σχέση. Όταν λοιπόν η Μαρία τους πρότεινε να αναλάβει τον οργανωτικό ρόλο δέχτηκαν με μεγάλη χαρά! Στην πορεία μας τα επόμενα χρόνια θα συνεργαστούμε και με άλλους δασκάλους για να έχουμε μια πλήρη και ολιστική προσέγγιση. Η Μαρία θα είναι ένας από αυτούς τους συνεργάτες και θα αναλάβει κομμάτι, μέσα στα σεμινάρια, όπου αναφέρεται στην ψυχοθεραπεία των σχέσεων και τις πεποιθήσεις.

Βιογραφικά
Atithi Brian Schock και Kalpita Victoria Noumta

Στο τέλος του 2009 η Kalpita και ο Atithi συναντήθηκαν στην Ινδία, στην Πούνα σε ένα σεμινάριο που άλλαξε τη ζωή τους. Σαν ζευγάρι αρχίζουν να ταξιδεύουν και να εκπαιδεύονται ανά τον κόσμο. Μέσα στη σχέση τους ανακαλύπτουν και συνειδητοποιούν πως η πολυετής ενασχόληση του Atithi με το Ταό και της Kalpita με την Τάντρα αλληλοσυμπληρώνονται και το όφελος που προέρχεται από τον συνδυασμό τους ήταν εμφανές στη ζωή τους και τη σχέση τους. Tο 2014 ίδρυσαν το σύστημα Ταό και Τάντρα και αρχίζουν να διδάσκουν την Ιερή Σεξουαλικότητα στην Αγγλία, την Αμερική, τη Ρωσία και στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, όπου και είναι η βάση τους και η σχολή τους. Διδάσκουν μαζί και ξεχωριστά ο καθένας ομαδικά μεικτά σεμινάρια ή ξεχωριστές ομάδες ανδρών ή γυναικών και ιδιωτικές συνεδρίες είτε σε ζευγάρια είτε σε ανδρες και γυναίκες. Διδάσκουν επίσης σε Osho Festival και Tantra festival
Πιστεύουν ότι ένα ασφαλές και ιερό περιβάλλον είναι η βάση για προσωπική μεταμόρφωση και πνευματική εξέλιξη. Η Kalpita και ο Atithi έχουν σπουδάσει με διάφορους δασκάλους στην USA, Ταϊλάνδη, Ινδία και Ευρώπη και έχουν ολοκληρώσει την τετραετή εκπαίδευση Soul Mate Training για ζευγάρια με την Ma Ananda Sarita.

Η Kalpita είναι δασκάλα της Τάντρα, της Ιερής Σεξουαλικότητας, επαγγελματίας χορεύτρια, χορογράφος, δασκάλα χορού και θεραπεύτρια. Είναι η ιδρύτρια του Dancescape – Χοροχώρος (1999), που είναι η σχολή της στην Αθήνα η οποία επικεντρώνεται στην κίνηση, το χορό, την συνειδητοποίηση του σώματος, τεχνικές somatics, το διαλογισμό και την Τάντρα. Η λαχτάρα της για την αλήθεια και την αυθεντικότητα την οδήγησε στην Ινδία, όπου ξεκίνησε το ταξίδι της λαμβάνοντας Osho sannyas το 1993. Από τότε έχει εμβαθύνει και εκπαιδευτεί σε διάφορες διαλογιστικές τεχνικές και ολιστικές εναλλακτικές θεραπείες. Χρησιμοποιεί την κίνηση και την συνειδητότητα σε συνδυασμό με την αποδοχή και την αγάπη σαν τα δυό φτερά του αληθινού πνεύματος της Τάντρα. Αγαπά να δουλεύει με ανθρώπους και να παρακολουθεί την μεταμόρφωση τους. Σήμερα διδάσκει εργαστήρια, δίνει προσωπικές συνεδρίες, χορογραφεί και συνεχίζει την εξερεύνηση της στην αληθινή, εκστατική ανθρώπινη φύση.

Ο Atithi είναι δάσκαλος της Ιερής Ταοϊκής Σεξουαλικότητας, δάσκαλος της Tantra, δάσκαλος του Mogadao Qigong και της Γιόγκα. Δίνει προσωπικές συνεδρίες σε άντρες, σε ζευγάρια και ταϊλανδέζικο μασάζ. Τα τελευταία 2 χρόνια εκπαιδεύεται στην Κινέζικη Ιατρικη. Αφού μελέτησε Τσι κόνγκ και Γιόγκα για πολλά χρόνια στις Η.Π.Α., ξεκίνησε ένα ταξίδι στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική, την Ινδία, το Νεπάλ και την Ταϊλάνδη για να βελτιώσει και να ενσωματώσει τις γνώσεις και την εμπειρία του. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, βίωσε δύο ισχυρές εμπειρίες που αφορούσαν τον διαλογισμό και την κοινότητα, οι οποίες μετέβαλαν θεμελιωδώς την αντίληψή του και τον ώθησαν να επικεντρώσει εκ νέου τον σκοπό της ζωής του. Ο Atithi διδάσκει ότι η αυτοπαρατήρηση και η πειθαρχημένη ιερή σωματική άσκηση αποτελούν ένα μονοπάτι προς την μεταμόρφωση, την αυθεντικότητα και την αυτοπεποίθηση.
Περισσότερα για τον Atithi στο www.spiritdomeqigong.com

Μαρία Τελίδου

Η Μαρία Τελίδου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971 και είναι καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, απόφοιτος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί για 6 χρόνια ως γυμνάστρια στην Ελλάδα και στην Αγγλία. Από το 2000 και για τα επόμενα 10 χρόνια έζησε μόνιμα στην Ινδία ως εθελόντρια στον μεγάλο πνευματικό και φιλανθρωπικό οργανισμό της Αmma (Mata Amritanandamayi Devi), την διεθνούς φήμης πνευματική δασκάλα και φιλάνθρωπο, οργανώνοντας οικολογικά προγράμματα και μελετώντας τις Ανατολικές πνευματικές διδασκαλίες.
Το 2010 η Μαρία Τελίδου πρωτοξεκίνησε να σπουδάζει την τεχνική ΤhetaHealing στο εξωτερικό κυρίως Αγγλία, Ινδία και Αμερική όπου και έγινε εκπαιδεύτρια. Εντυπωσιασμένη από την αποτελεσματικότητα της Τεχνικής ThetaHealing® αποφάσισε να ασχοληθεί εξ’ ολοκλήρου με αυτήν και επέστρεψε στην Ελλάδα. Το 2011 εγκαθύθρισε για πρώτη φορά στη χώρα μας με ένα συστηματικό και οργανωμένο τρόπο την τεχνική ThetaHealing® (ή Μέθοδος Θήτα ανεπίσημα στα ελληνικά.)

Είναι μεγάλο όνειρό της να εγκαθιδρυθεί στην χώρα μας και παντού στον κόσμο ένα σύστημα το οποίο από το σχολείο θα διδάσκει την σωστή συναισθηματική και ολιστική προσέγγιση στην ερωτική έκφραση. Αυτό θα ισορροπήσει τις ψυχικές δυνάμεις του ανθρώπου και θα δημιουργήσει καινούργια προσέγγιση στην ζωή όπου η εργασία θα είναι στην υπηρεσία της ανθρώπινης ευαισθησίας, της συντροφικής ζωής και της οικογένειας και όχι το αντίθετο.

*****************************************************
ΚΥΚΛΟΣ ΕΤΗΣΙΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
“Αφυπνίζοντας το Εκστατικό Σώμα”, Επίπεδο 1,
1ος χρόνος, 21/3/20-21/3/21

Οι κύκλοι μαθημάτων που θα ξεκινήσουν μετά τα εισαγωγικά – ενημερωτικά σεμινάρια θα έχουν οργανωμένο πρόγραμμα και θα είναι ετήσιοι. Δηλαδή Αφυπνίζοντας το Εκστατικό Σώμα, Επίπεδο 1 θα έχει 10 σεμιναριακές μέρες υποχρεωτικές μέσα σε ολόκληρο το έτος ξεκινώντας από 21 Μαρτίου 2020 μέχρι της 21 Μαρτίου του 2021. Όσοι, ολοκληρώσουν τις 10 σεμιναριακές ημέρες θα μπορούν μετά να συνεχίσουν στο Επίπεδο 2 που είναι και αυτό ετήσιο και θα λειτουργεί με την ίδια λογική. Θα διοργανωθούν και διάφορα Retreats.
Μπορείτε να λάβετε μέρος σε έναν κύκλο σε οποιαδήποτε στιγμή του έτους αλλά εάν δεν θα έχετε συμπληρώσει τις 10 σεμιναριακές ημέρες θα συνεχίσετε τον επόμενο χρόνο ξανά στο ίδιο επίπεδο.
Θα τοποθετήθουν πολλές σεμιναριακές ημέρες (πάνω από 10) μέχρι τέλος του χρόνου που θα περιλαμβάνουν και απογεύματα και καθημερινές.

Ήδη έχουμε ανακοινώσει 11 σεμιναριακές ημέρες μέχρι και τον Δεκέμβριο 2020. Θα ακολουθήσουν και άλλες μέχρι τον Μάρτιο του 2021.

Διήμερο
1. Σάββατο 4 Απριλίου 2020, 10:00- 19.00
2. Κυριακή 5 Απριλίου 2020, 10:00- 19.00

Μονοήμερο
3 .Σάββατο 23 Μαΐου 2020, 10:00- 19.00

Πάρτυ
Ιούνιος

Μονοήμερο
4. Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020, 10:00- 19.00

Διήμερο:
5.Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020, 10:00- 19.00
6. Κυριακή18 Οκτωβρίου 2020, 10:00- 19.00

Διήμερο:
7.Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020, 10:00- 19.00
8.Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020, 10:00- 19.00

Μονοήμερο:
9.Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020, 10:00- 19.00

Διήμερο:
10.Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020, 10:00- 19.00
11.Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020, 10:00- 19.00

Πάρτυ
Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020
**************
Για οργανωτικά θέματα και πληροφορίες, επικοινωνήστε με την οργανωτή του σεμιναρίου Μαρία Τελίδου:
Δευτέρα έως και Παρασκευή
10.30 – 14.00
Κινητό: 6949762983
e-mail: info@mariatelidou.gr
website: www.mariatelidou.gr

____________________________________________________________________

The Ecstatic Body! With Atithi & Kalpita

Introductory Seminar

Saturday, March 28, 2020, 19.00-22.00

Location (To be announced)

We begin with a series introductory seminars which will contain different exercises and topics. Following the introductory seminars will begin a yearly course divided into levels:

Awakening the Ecstatic Body, Level 1

1st year: March 2020 – March 2021

(See details at end)

____________________________________________________________________

Dates, Costs, Registration

“The Ecstatic Body”, 1st Introductory Seminar

Saturday, March 28 2020, 19.00-22.00

– Come 20 minutes before 19.00, the seminar will begin precisely and then entry will not be accepted.

– Necessary reservation at info@mariatelidou.gr or 6949762983

– Restricted seats for 40 people, priority will be respected.

– Participation: 25 euros per person, 40 for pairs/ 20 euros per person, 35 for pairs with prepayment until 23/3/20

**** Ideally we need an equal number of women and men. That is why we recommend you bring your own partner, friend or acquaintance with whom you feel familiar on some level of intimacy. They may be of the same sex as well. Of course you can come on your own and work with a classmate. In any case, state it when you sign up, whether it you are coming individually or with someone.

**** You may join the introductory seminars even if you are not fully or partially involved in the annual courses.

**** Wear comfortable clothing that helps you to expresses yourself.  Bring a bottle of water and a notebook and pen.

**** The seminars will be in English with a Greek translation.

**** Seminars, whether they are introductory or the yearly courses, are open to ALL irrespective of experience, gender, age, culture, religion, sexual orientation, occupation or social status. You may all come, whether or not you have a partner, you are in any marriage, partnership or friendship relationship or even if you are single or want to stay single.

For information and organization contact the seminar organizer Maria Telidou:

Monday to Friday 10.30am – 2pm

Mobile: 6949762983

e-mail: info@mariatelidou.gr

website: www.mariatelidou.gr

FB: Maria Telidou Theta

FB: Tao & Tantra, or https://www.facebook.com/TaoandTantra/

What is Tantra and Tao?

The techniques and practices we follow come from the traditional philosophical systems of Tantra and Taoism.  Tantra and Taoism are two paths, two lifestyles of self-knowledge, meditation and transformation. They have the power to go deep into the past to heal emotional wounds and past traumas at an individual and collective level, while unlocking our human potential for ecstasy, truth, union and self-realization. Unfortunately, Tantra has been incorrectly associated as only having to do with erotic techniques or Kamasutra. Tantra is an ancient philosophical system developed in India and incorporated by Buddhism. Both of these schools are used to balance a person in all areas of his or her daily life and are widely used throughout the world as paths for self-knowledge and meditation.

As an extension, they can be used in the most sacred area of ​​human nature that is love and relationships. The deepest yearning for Sacred Love is to open the door to unimpeded human potential, to make this life, a work of art.

In this introductory seminar:

– You will find out why erotic expression is sacred.

– You will experience the sense of openness and free expression of your mental and emotional potential.

– You will recognize your longing for authenticity, play, relaxation, understanding and communication with yourself and your partner.

– You will learn how to reject outdated beliefs about love from your genetic line, society, cultural tradition or religion.

– Improve your ability to identify and attract a suitable partner or maintain an existing relationship.

– You will learn non-verbal communication and connection techniques with yourself and with a partner.

– You will learn how to be yourself while maintaining the connection with your partner.

– You will begin to live as love rather than for love.

– You will learn how to maintain your erotic expression within the family and how to educate your children in their true erotic expression.

This tutorial is informative and introductory, so exercises will include ways to mentally, energetically and emotionally connect with yourself and your partner. They include group and individual familiarization, opening and interaction exercises. No one will ever be forced to go beyond what he thinks is safe for him/her.

Our goal and vision:

We want to create, in Greece, an organized school that will work in a systematic, serious and progressive way to create authentic results. Our vision is to start a new generation that encompasses all ages and areas of human life influenced by the concepts of love, relationships, and family. We want to introduce a whole fresh, new way for a human being to experience his own creativity, vitality and erotic expression!

We are born through the act of love and, whether we enjoy it or we are oppress it, love, expression, romance and companionship are a constant presence in our lives. Throughout the ages erotic expression has either been over-emphasized or completely suppressed by various religiously, socially, or culturally misguided beliefs about what it means to live in a human body.

We believe that the series of these seminars as they are structured and long termed, will give the opportunity to get rid of all the distortion, ignorance, prejudice, taboo and abuse has been through throughout history, the purest energy of human existence, which is the energy love and union. We believe that this will contribute to world peace, to the mutual respect of the sexes and to the basic human need for love and understanding.

************************************************** ************

The seminars are open and addressed to:

-To all who wish to refine, explore and deepen the physical power of love, compassion, unity and creation which is expressed through love and companionship.

-It is open to those who want to continue to experience love without prejudice and to increase and maintain their vital energy.

-They are open to young adults who want to put a meaningful and true foundation in their love and companionship.

-It is open to couples who want to experience a meaningful and profound experience, a new dimension to their relationship and for couples who may find it difficult to reach harmonious erotic communication.

-It is open to people who have been mentally or physically frustrated, injured or blocked in family or partner relationships.

-It is open to doctors, psychotherapists, holistic alternative therapists, social workers, psychologists, educators, etc. who want to understand more deeply the connection of erotic energy to health and human behavior.

-It is open to all who have families and distracted from their daily responsibilities, lost the love affair between them.

-They are open to people who have children and adolescents and wish to educate them on the simplicity and naturalness of love and companionship.

-They are open to those who are confused, hesitant, shy in erotic issues and have difficulty expressing or functioning in love matters.

-It is open to those who are alone and who want to prepare for a complete physical, emotional and spiritual companionship.

– They are open to those who are single by choice but want to maintain the best possible relationship with themselves and others and learn how to interact with others in a meaningful way.

The team

We met this year, 2020, with the common vision of human emotional development and using as a vehicle the same energy we are born with. We want to work systematically and offer this work in Greece and around the world.

Kalpita and Atithi travel and teach in various countries but live and love Greece. They want to share in Athens, their energy and the knowledge they have actually seen working in their own relationship and through their teaching experience.

So when Maria suggested to them that she is willing to take the organizational role, they were thrilled! In the course of the next few years we will work also with other teachers to bring a holistic and holistic approach. Maria will be one of these partners and will take the part, in the seminars, where she deals with relationships psychotherapy and beliefs patterns

Biography

Atithi Brian Schock and Kalpita Victoria Noumta

At the end of 2009 Kalpita and Atithi met in Pune, India, for a seminar that brought them together and changed their lives. In their relationship they quickly discovered that Atithi’s many years of training with Taoist based practices and Kalpita’s training with Tantra complemented each other and the benefits of that combination were evident in their lives and their relationship.

In 2014 they founded Tao & Tantra and began teaching Sacred Sexuality in England, America, Russia and Europe, including Greece, where they are based and operate their school.  They teach together and separately, in mixed group seminars or in separate groups of men, or women and in private sessions with couples or individuals. They also teach at Osho Festivals and Tantra festivals.  They believe that a safe and sacred environment is the basis for personal transformation and spiritual evolution. Kalpita and Atithi have studied with teachers in the USA, Thailand, India and Europe and completed four years of Soul Mate Training for couples with Ma Ananda Sarita.

Kalpita

Kalpita is a Sacred Sexuality and Tantra teacher, professional dancer, choreographer, dance teacher and therapist.  She is the founder of Dancescape (1999), her school in Athens that focuses on movement, dance, body awareness, somatic techniques, meditation and Tantra. Her longing for truth and authenticity led her to India, where she began her journey receiving Osho sannyas in 1993. She has since deepened and trained in various meditative techniques and holistic alternative therapies.  She uses movement and consciousness in combination with acceptance and love as the two wings of the true spirit of Tantra. She loves working with people and watching their transformation. Today she teaches workshops, gives personal sessions, choreographs and continues her exploration of true, ecstatic human nature.

Atithi

Atithi is an international teacher of Movement Meditation.  What he calls ‘movement meditation’ is a way of describing his unique method of leading, guiding and finally, teaching.  Throughout his three teaching platforms- qigong, yoga and sacred sexuality- the two foundations of breath and movement continually reprioritize each other in an organic and spontaneous flow.  For Atithi the truest teaching is the moment of authenticity that arises when awareness of self combines with the actual factors of time & space (participants, location, geography, climate, season, etc.) in a way that engenders the experience of pure unity and an unadulterated feeling of connectedness.  He teaches regular classes in Athens.

After studying Qigong (Chi Kong) and Yoga for many years in the US, he embarked on a journey to Europe, North Africa, India, Nepal and Thailand to improve and integrate his knowledge and experience.  During his journey he experienced two powerful experiences involving meditation and community experiences that fundamentally changed his perception and moved him to refocus his life’s purpose.

He offers private qigong healing sessions for individuals and also offers Thai massage. Since 2016 Atithi has been a formal student of Classical and Traditional Chinese Medicine.  In the near future Atithi will be offering acupuncture, herbs and eventually tuina (a medical massage modality) as additional forms of therapy.  Learn more about Atithi at www.spiritdomeqigong.com

Maria Telidou

Maria Telidou was born in Athens in 1971 and is a Professor of Physical Education and Sport, a graduate of the Kapodistrian University of Athens. She has worked for 6 years as a fitness instructor, Physical education teacher and spots coach in schools and gyms coach in Greece and England.  From 2000 to 2010 she lived in India as a volunteer at Amma’s spiritual and charitable organization,(Amma: the internationally renowned spiritual teacher and philanthropist, www.amma-greece.gr) organizing ecological programs and studying Eastern spirituality.

In 2010 Maria Telidou first started studying the ThetaHealing technique abroad mainly in England, India and America where she became a trainer.

Impressed by the effectiveness of the ThetaHealing® Technique, he decided to work with it entirely and for that she returned to Greece. In 2011, Maria established ThetaHealing® in a systematic and organized way in Greece.

Meeting Kalpita and Atithi another life dream of her has become a reality.  It is her dream to establish, in Greece and throughout the world, a modality that teaches the right emotional and holistic approach to erotic expression starting even from mainstream schools. She believes that this will balance the human spiritual and physical powers and create a new approach to life where work and business will be at the service of human sensitivity, companionship and family, not the other way around.

ANNUAL COURSE PROGRAM

Awakening the Ecstatic Body – Level 1

1st year, March 2020-March 2021

The courses that are starting after the introductory seminars will have an organized program and will be annual. That is, “Awakening the Ecstatic Body- Level 1” will have 10 seminar days mandatory throughout the year starting from March 21, 2020 to March 21, 2021. Those who complete the 10 seminar days will then be able to continue to Level 2 which is also yearly and will work with the same logic. Various retreats will also be organized. Of course you do not have to do the mandatory 10 seminars days. (Note: one weekend counts as two days) You may do less and start later, however, if you do not do at least 10 days you will not be able to progress to the next level. You may stay at the same level as long as you like. There will be many seminar days (over 10) by the end of the year that will include both afternoons and weekends.

Announcing 11 seminar dates through December, 2020. (Note: dates are subject to change)

Weekend events:

~ Saturday & Sunday, April 4-5, 2020, 10:00 to 19:00

~ Saturday & Sunday, October 17-18, 2020, 10:00 to 19:00

~ Saturday & Sunday, November 7-8, 2020, 10:00 to 19:00

~ Saturday & Sunday, December 5-6 2020, 10:00 to 19:00

One-day events:

~ Saturday, May 23, 2020, 10:00 – 19:00

~ Saturday, September 26, 2020, 10:00 to 19:00

~ Saturday, November 21, 2020, 10:00 to 19:00

Party events:

~ June (To be announced)

~ Saturday, December 19, 2020

For organizational issues and information, contact seminar organizer Maria Telidou:

Monday to Friday

10.30am – 2pm

Mobile: 6949762983

e-mail: info@mariatelidou.gr

website: www.mariatelidou.gr